x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fostul vicepreședinte Joe Biden a câștigat alegerile primare democrate din Carolina de Sud

Fostul vicepreședinte Joe Biden a câștigat alegerile primare democrate din Carolina de Sud

01 Mar 2020   •   11:00
Fostul vicepreședinte Joe Biden a câștigat alegerile primare democrate din Carolina de Sud
Sursa foto: flickr.com

Fostul vicepreședinte Joe Biden a câștigat alegerile primare democrate din Carolina de Sud, anunță CNN.

Biden se plasează drept principalul rival al senatorului de Vermont Bernie Sanders în cursa pentru nominalizarea democraților pentru președinția Statelor Unite.

Biden, în vârstă de 77 de ani, a câștigat pentru prima dată în cursa nominalizărilor, la mai bine de trei decenii după prima dintre cele trei campanii pentru Casa Albă. Întrebarea este acum dacă Biden poate folosi Carolina de Sud ca rampă de lansare, cu două zile înaintea alegerilor cunoscute drept Super Tuesday, în 15 state și teritorii în care Sanders speră să capete un avantaj de neegalat.

Alegerile s-au desfășurat într-o atmosferă politică încărcată, în timp ce democrații îl critică pe președintele Donald Trump în ceea ce privește gestionarea crizei coronavirusului, în condițiile în care piața bursieră se prăbușește și temerile de recesiune amenință să redeseneze câmpul de luptă din 2020.

Biden poate acum să spună că este singurul candidat care poate inspira una dintre cele mai critice segmente ale electoratului democrat - alegătorii afro-americani. Iar victoria ridică noi întrebări cu privire la afirmația lui Sanders de a-și fi extins influența demografică după campania sa eșuată din 2016.

Sondajele de ieșire sugerează că electoratul din Carolina de Sud a fost mult mai moderat și afro-american decât statele în care Sanders a prosperat. Asigurarea fostului vicepreședinte de aprobare de ultimă oră a pictogramei politice a statului Rep. James Clyburn săptămâna trecută pare să fi fost crucială.

Victoria din Carolina de Sud reprezintă o provocare și pentru fostul primar al New York-ului Michael Bloomberg care a intrat în cursă mizând pe ideea că Biden este un candidat slab.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Joe Biden carolina de sud