x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franța nu renunță la restricții de frica infecțiilor cu COVID-19

Franța nu renunță la restricții de frica infecțiilor cu COVID-19

17 Noi 2020   •   14:16
Franța nu renunță la restricții de frica infecțiilor cu COVID-19

Autoritățile din Franța au anunțat că restricțiile severe instituite pentru stoparea celui de-al doilea val de coronavirus sunt eficiente dar nu vor să renunțe la acestea de frica revenirii, transmite Reuters.

Populația a fost, pentru a doua oară, izolată în propriile case, timp de o lună. Interdicțiile au intrat în vigoare la 30 ocotmbrie. 

'Dacă renunţăm la eforturile noastre prea devreme, dacă ne conformăm mai puţin lockdown-ului, există probabilitatea să fim supuşi unui nou val de infecții care ar putea distruge toată munca grea a poporului francez din ultimele săptămâni', a declarat Olivier Veran, ministrul sănătății.

La 7 noiembrie, Franța a înregistrat cel mai mare număr de cazuri confirmate într-o singură zi, respectiv 86.852 de persoane, după care rata de infectare a  scăzut rapid, ajungând ieri la 9.406. Internați cu COVID-19 sunt 33.497 de pacienți. 

Întrucât sunt grav afectați de izolare, proprietarii de magazine cer să redeschidă în weekendul 27-29 noiembrie pentru reducerile de 'Black Friday'.

Ministrul sănătăţii a respins însă ideea. 'Situaţia se prezintă mai bine, dar este de importanţă capitală să nu schimbăm cursul. Vreau să fim eficienţi pe termen lung', a insistat Veran.
 

×
Subiecte în articol: franta