x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Furtuna Ciara a provocat moartea a cel puţin trei persoane în Europa

Furtuna Ciara a provocat moartea a cel puţin trei persoane în Europa

10 Feb 2020   •   17:21
Furtuna Ciara a provocat moartea a cel puţin trei persoane în Europa

Furtuna Ciara a provocat moartea a cel puţin trei persoane în Europa, după ce mai multe au fost rănite, şi a condus la anularea a sute de zboruri şi curse feroviare şi a lăsat mii de locuinţe fără electricitate, relatează luni AFP.

Un bărbat şi-a pierdut viaţa după ce un copac s-a prăbuşit peste autoturismul în care se afla duminică după-amiază pe o autostradă la sud-vest de Londra, a declarat luni poliţia. În Polonia, o femeie şi fiica sa au murit după ce au fost lovite de un acoperiş luat de rafalele de vânt care au atins aproape 100 km/oră.

În Germania, două femei au fost grav rănite de un copac care s-a prăbuşit în Saarbrücken, una dintre ele aflându-se în stare critică, a anunţat poliţia, în timp ce un băiat de 16 ani a fost rănit în zona capului de o creangă în Paderborn, vestul ţării.

Deutsche Bahn, compania feroviară a ţării, a anunţat că circulaţia trenurilor, care a fost suspendată la nivel naţional din cauza furtunii duminică seara, a fost reluată parţial începând cu ora 09:00 GMT, însă vor exista în continuare numeroase perturbări deoarece furtuna, cunoscută în Germania sub numele de Sabine, se deplasează către sudul ţării.

La Frankfurt, o macara s-a prăbuşit peste catedrala din centrul oraşului, avariind acoperişul clădirii pe o zonă de câţiva metri.

În sudul Cehiei, unde vântul a suflat cu o viteză de până la 180 km/oră, un bărbat a fost rănit după ce un copac s-a prăbuşit peste maşina sa.

În regiunea Grand Est din Franţa, cel puţin 11 persoane au fost rănite uşor, în timp ce 90.000 de locuinţe erau private de electricitate luni după-amiază - în scădere faţă de 130.000 luni dimineaţa.

Sute de zboruri au fost anulate în Europa, între care circa 220 luni dimineaţă către şi dinspre Aeroportul Amsterdam-Schiphol din Olanda, al treilea cel mai frecventat aeroport din Europa.

În Germania, peste 700 de zboruri au fost anulate la Frankfurt, Munchen, Düsseldorf şi Köln.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: furtuna ciara