x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Furtuna tropicală Elsa a lovit Cuba. 3 persoane au murit în Caraibe

Furtuna tropicală Elsa a lovit Cuba. 3 persoane au murit în Caraibe

05 Iul 2021   •   09:56
Furtuna tropicală Elsa a lovit Cuba. 3 persoane au murit în Caraibe

Cuba a fost lovită de furtuna tropicală Elsa după ce trei oameni au murit în alte regiuni din Caraibe, scrie AFP. Aceasta a ajuns deasupra Mării Caraibelor la ora 22.00 GMT,  la 90 de kilometri sud de oraşul Santa Cruz del Sur, aflat în estul Cubei, și se deplasează spre nord-est, potrivit Institutului meteorologic cubanez Insmet. Vântul atinge 95 km/h.

A fost decalrată stare de alertă ciclonică în 11 din cele 11 provincii. Mai multe sute de localnici din rergiunile de coastă au fost evacuați.

Elsa a devenit, vineri, primul uragan din Atlantic, în acest an,  fiind clasată de categoria 1, din cinci, pe scara Saffir-Simpson, iar apoi a căzut în intensitate și a devenit furtună tropicală.

Aceasta a ajuns, sâmbătă, în largul coastei de sud-vest a Haiti-ului, îndreptându-se spre Jamaica şi estul Cubei.

Un adolescent de 15 ani a murit în Republica Dominicană, în regiunea Bahoruco, în urma prăbuşirii unui zid și o femeie de 75 de ani a decedat la Bani. A treia persoană și-a pierdut viața la Soufriere, pe insula Sfânta Lucia, la sud de Martinica.

Din cauza vântului a fost întreruptă alimentarea cu apă și electricitate, multe acoperișuri au fost spulberate și sute de case avariate.

În Haiti multe culturi agrcole au fost distruse. 

Furtuna este de așteptat să ajugă în sudul Floridei, în Arhipelagul Florda Keys, la ora 2.00 GMT iar apoi să se îndrept spre orașul Jaksonville.
 

×
Subiecte în articol: Cuba furtuna tropicala elsa