x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania a luat o decizie importantă cu privire la migranții sirieni

Germania a luat o decizie importantă cu privire la migranții sirieni

11 Dec 2020   •   09:16
Germania a luat o decizie importantă cu privire la migranții sirieni
Sursa foto: Hepta

Germania a hotărât ca migranții sirieni periculoși să fie deportați începând din luna ianuarie 2021. În urma acestei decizii au izbucnit protestele asociațiilor pentru drepturile omului și ale partidelor de stânga, scrie AFP.

Interzicerea deportărilor în această țară aflată în război civil a fost adoptată în 2012. Conservatorii și-au impus opiniile privind deportările în anumite cazuri. Actuala măsură încalcă politica de până acum a acestei țări care și-a deschis granițele pentru refugiații sirieni în 2015. Cu toate că mulți au solicitat azil, ulterior mai multe sute de mii s-au întors în patria lor. 

Decizia de acum vine ca urmare a asasinării unui turist pe o stradă din Dresda, de către un sirian, cu ajutorul unei arme albe. 

"În loc să avem o interdicţie generală asupra deportării, ar trebui să fie posibil în viitor să se examineze de la caz la caz posibilitatea deportării pentru infractori şi persoane considerate periculoase", a spus ministrul german de Interne, Horst Seehofer.

Noua decizie vizează doar 90 de sirieni care se află în evidențele autorităților pentru apartenența lor la grupări islamice extremiste. 

Cu toate acestea, deportările vor fi greu de realizat întrucât Germania nu mai are relații diplomatice cu Siria.

 

×
Subiecte în articol: germania deportari siria