x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania: Fără vizite de sărbători

Germania: Fără vizite de sărbători

21 Dec 2020   •   20:18
Germania: Fără vizite de sărbători
Sursa foto: Agerpres

Cancelarul german, Angela Merkel, le-a cerut sâmbătă conaţionalilor ei să evite vizitele în familie cu ocazia Crăciunului şi să le înlocuiască cu întâlniri prin videoconferinţă, pentru a limita răspândirea noului coronavirus, informează Reuters.

„Femeile şi bărbaţii aflaţi departe de casă pentru a ne garanta securitatea ştiu ce înseamnă să ai legături limitate cu cei dragi. Ei ştiu ce înseamnă să ai acces doar la Skype pentru o perioadă îndelungată, în loc să stea împreună” cu familia, a spus Merkel în mesajul său video săptămânal.

Germania a înregistrat în ultimele 24 de ore, până sâmbătă la prânz, peste 31.000 de noi cazuri de COVID-19 şi 702 decese cauzate de această boală, potrivit Institutului Robert Koch. Nivelul este dublu faţă de numărul infecţiilor raportat pe 15 decembrie, cu o zi înainte ca Germania să intre în carantină strictă.

La 27 decembrie, Germania ar urma să înceapă administrarea vaccinului anti-COVID-19 produs de compania americană Pfizer, împreună cu cea germană BioNTech.

×
Subiecte în articol: angela merkel