x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania propune un "Plan Marshall" pentru SUA

Germania propune un "Plan Marshall" pentru SUA

09 Ian 2021   •   21:00
Germania propune un "Plan Marshall" pentru SUA
Sursa foto: Agerpres

În urma violențelor de la Capitoliu, șeful diplomației germane, Heiko Maas, propune un "Plan Marshall" pentru intensificarea cooperării între UE şi SUA în scopul apărării democraţiei. Germania a exercitat, până la 31 decembrie 2020, președinția rotativă a UE.

"Nu le putem lăsa deloc spaţiu de manevră inamicilor democraţiei liberale. Acest lucru nu este valabil doar în SUA, ci şi la noi, în Germania şi Europa. Suntem pregătiţi să colaborăm cu Statele Unite pentru un Plan Marshall al democraţiei. Fără democraţie în Statele Unite, nu poate exista democraţie în Europa. Una dintre cele mai mari misiuni de viitor pentru americani şi europeni va fi eliminarea din rădăcini a clivajelor sociale", a declarat Heiko Maas.

Planul Marshall a fost un program de asistenţă economică aplicat de SUA pentru reconstrucţia Europei, după Al II-lea Război Mondial. Germania a profitat foarte mult de pe urma acestuia.

Președintele ales al Statelor Unite, democratul Joe Biden, a anunţat că în primul an de mandat intenţionează să organizeze un "summit global pentru democraţie", în scopul protejării drepturilor omului, siguranţei scrutinelor şi combaterii corupţiei.

Mediafax

 

 

×
Subiecte în articol: germania plan marshall ue sua Heiko Maas