x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania se pregătește de restricții dure. Peste 2 milioane de persoane infectate

Germania se pregătește de restricții dure. Peste 2 milioane de persoane infectate

de Giulia Anghel    |    15 Ian 2021   •   11:53
Germania se pregătește de restricții dure. Peste 2 milioane de persoane infectate

Cancelarul german Angela Merkel vrea să impună un „mega-blocaj” și să suspende transportul public de călători din cauza numărului record de decese provocate de infecția cu COVID-19. În ultimele 24 de ore au fost înregistrați 1.244 de morți, iar tulpina din Marea Britanie a virusului mărește rata de infectare, ajungând la 25.000 de cazuri noi, scrie dailymail.co.uk.

Este clar că noua tulpină se răspândește și în Germania, iar experții medicali sunt îngrijorați că măsurile nu sunt suficient de stricte. Șeful agenției de control al bolilor din această țară crede că oamenii se deplasează mai mult decât în timpul primului val al pandemiei, contribuind la răspândirea mai mare a virusului, numărul total al cazurilor a depășind două milioane. Oficialii iau, astfel, în considerare restricții mai dure pentru a reduce creșterea continuă a infecțiilor.

Noua tulpină britanică a virusului SARS-CoV-2 este mult mai contagioasă și a determinat creșterea rapidă a infectărilor zilnice, a spitalizărilor și deceselor în Regatul Unit. 

Și în Franța se așteaptă ca autoritățile să introducă restricții noi. Șeful consiliului științific, Jean-François Delfraissy, care sfătuiește guvernul cu privire la epidemie, a declarat că varianta britanică reprezintă, deocamdată, 1% din noile infectări. Acest lucru nu este suficient pentru închiderea școlilor. 

Autoritățile germane au impus restricții privind contactele sociale. Majoritatea școlilor sunt închise și călătoriile sunt limitate pentru cei din zonele cu rate de infecție ridicate, dar regulile nu sunt aplicate uniform în cele 16 state ale țării.

 

×
Subiecte în articol: germania angela merkel restricţii COVID