x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania și Franța vor coordonare în UE pentru redeschiderea granițelor

Germania și Franța vor coordonare în UE pentru redeschiderea granițelor

19 Iun 2021   •   22:30
Germania și Franța vor coordonare în UE pentru redeschiderea granițelor

Un apel către statele UE pentru coordonarea politicilor în vederea redeschiderii granițelor, după restricțiile impuse în contextul pandemiei de COVVID-19, a fost lansat de cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron, scrie Macron.

"Unele ţări şi-au redeschis frontierele mai devreme din motive legate de industria turismului, dar trebuie să fim atenţi pentru a nu importa noile variante"', a spus Macron, referindu-se la Marea Britanie, afectată de tulpina Delta.

"Nu putem acţiona ca şi cum coronavirusul s-ar fi sfârşit. Măsuri de precauţie sunt în continuare necesare, astfel încât să avem o vară cu multe libertăţi, dacă nu chiar toate", a declarat și Merkel.

Ea și-a manifestat dorința ca UE să continue dialogul cu Rusia, chiar dacă există neînțelegeri pe teme de securitate și a conflictelor din Siria și Ucraina.

"Rusia este o mare provocare pentru noi, dar Rusia este şi vecina continentală a Uniunii Europene şi trebuie să ne asigurăm că toate atacurile hibrid sunt oprite. Pe de alta parte, avem interesul să rămânem în dialog cu Rusia dacă dorim securitate şi stabilitate în UE, oricât de dificil ar fi aceasta. Cred că din moment ce preşedintele SUA, Joe Biden, se întâlneşte cu omologul său rus,Vladimir Putin, şi poartă un dialog deschis, este important ca şi noi de partea europeană să facem exact la fel", a spus Merkel.

 

×
Subiecte în articol: franta germania ue granite