x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania - Un carusel dintr-un parc de distracţii, închis din cauza formei sale asemănătoare unei svastici

Germania - Un carusel dintr-un parc de distracţii, închis din cauza formei sale asemănătoare unei svastici

19 Aug 2019   •   19:12
Germania - Un carusel dintr-un parc de distracţii, închis din cauza formei sale asemănătoare unei svastici

Un parc de distracţii din sud-vestul Germaniei a fost nevoit să închidă un carusel inaugurat recent după ce s-a constatat că forma braţelor metalice ale instalaţiei seamănă, atunci când este privită de la distanţă în momentul rotirii, cu o svastică, a anunţat luni un purtător de cuvânt al parcului, potrivit DPA. 

O înregistrare video în care apare caruselul denumit ''Adlerflug'' (''Zborul vulturului'', în limba germană - n.r.) a stârnit critici după ce a fost distribuită pe platforma online Reddit.

Ca urmare, parcul Tatzmania, situat în oraşul Löffingen din regiunea Pădurea Neagră, a decis imediat să nu mai pună în funcţiune caruselul şi să îl reproiecteze împreună cu fabricantul italian al instalaţiei. 

Straniul efect vizual creat prin rotirea caruselului nu a fost observat de administratorii parcului decât după ce înregistrarea a început să fie distribuită pe internet. Purtătorul de cuvânt a spus că parcul, destinat copiilor şi familiei, nu doreşte să aducă nicio ofensă publicului larg.

După ce conducerea parcului a fost înştiinţată în legătură cu această problemă, nu s-a pus problema ca acest carusel să funcţioneze în continuare, a mai precizat purtătorul de cuvânt. Restul instalaţiilor vor continua să funcţioneze în mod normal, a mai spus acesta.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: germania carusel