x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Google va plăti despăgubiri de 3,8 milioane de dolari pentru discriminare

Google va plăti despăgubiri de 3,8 milioane de dolari pentru discriminare

02 Feb 2021   •   15:12
Google va plăti despăgubiri de 3,8 milioane de dolari pentru discriminare

Compania Google, care administrează motorul de căutare, va plăti 3,8 milioane de dolari pentru discriminare împotriva femeilor şi a asiaticilor, a anunţat Departamentul Muncii din SUA, scrie Reuters.

Banii vor ajunge la 2.565 de salariate la compania americană pe posturi de inginer în tehnologia informației și pentru alte 3.000 de persoane, candidați femei și asiatici care nu au fost selectați în urma interviurilor de angajare.

Discriminările au fost descoperite în timpul unei analize interne de rutină, iar compania a acceptat să plătească bani pentru remedierea situației dar nu a recunoscut că a încălcat legea. Rezultatele evaluării arată că existau discrepanțe între salariile angajaților din Sillicon Valley și cele din statul Washinghton. 

"DIscriminările salariale rămân o problemă sistemică. Fiecare persoană trebuie plătită în funcţie de munca pe care o prestează şi nu în funcție de sex și etnie. Facem investiţii masive pentru ca procedurile de angajare şi remunerare să fie corecte", au transmit reprezentanții Google.

Departamentul Muncii a descoperit și faptul că femeile și asiaticii au fost defavorizați la angajarea în funcția de inginer informatician.

Google urmează să reexamineze procedurile și practicile de angajare și remunerare a salariaților săi.

 

×
Subiecte în articol: google discriminare