x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grecia a decis să nu mai primească cereri de azil, după ce Turcia a permis migranților să călătorească spre Europa

Grecia a decis să nu mai primească cereri de azil, după ce Turcia a permis migranților să călătorească spre Europa

02 Mar 2020   •   13:02
Grecia a decis să nu mai primească cereri de azil, după ce Turcia a permis migranților să călătorească spre Europa

Grecia a anunțat că nu va mai primi cereri de azil timp de o lună, în contextul în care Turcia a decis să îi lase pe migranții aflați pe tertoriul său să călătorească spre Europa, potrivit EuroNews.

Prim-ministrul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a scris pe contul său de Twitter că Grecia va proteja granițele Uniunii Europene și i-a avertizat pe migranți că îi va respinge dacă încearcă să treacă granița.

La granița Greciei cu Turcia, armata și poliția greacă au folosit gaze lacrimogene și bombe sonore pentru a împiedica migranții să treacă frontiera.

Este suspendarea cererilor de azil legală?

Alberto Alemanno, profesor în drept comunitar la școala europeană de business HEC Paric, a declarat pentru Euronews că „suspendarea reprezintă o încălcare a legii europene și a legii internaționale și crează un precedent care cel mai probabil îi va condamna pe aplicanții îndreptățiți să primească azil la deportare și moarte”. Decizia „va fi contestată la nivel național, european și internațional”, a adăugat Alberto Alemanno.

×
Subiecte în articol: grecia turcia