x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grecia amână începerea şcolii, din cauza unui nou val de COVID-19

Grecia amână începerea şcolii, din cauza unui nou val de COVID-19

01 Sep 2020   •   21:55
Grecia amână începerea şcolii, din cauza unui nou val de COVID-19
Sursa foto: Lucian Alecu

Autorităţile elene au decis întârzierea redeschiderii şcolilor cu o săptămână, până la 14 septembrie. Măsura a fost luată din cauza creşterii infecţiilor cu COVID-19, a declarat marţi guvernul.

Creşterea numărului de cazuri de coronavirus din ultimele săptămâni a forţat autorităţile elene să reimpună treptat restricţiile pentru a reduce răspândirea COVID-19, în timpul sezonului de vârf al turismului. Capitala Atena şi multe insule populare au fost afectate.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Stelios Petsas, a declarat că prelungirea este necesară pentru ca familiile să se întoarcă în oraşele mari din vacanţele de vară şi să petreacă ceva timp acasă înainte ca copiii să se întoarcă la curs.

„Îi îndemnăm pe toţi părinţii să se întoarcă împreună cu copiii la casele lor în zilele următoare şi să se asigure că rămân în siguranţă ... până la reluarea lecţiilor”, a spus Petsas.

Purtarea măştii va fi obligatorie în toate spaţiile interioare ale şcolilor din întreaga ţară.

Grecia a raportat de luni 207 de noi infecţii cu COVID-19, ridicând numărul total la 10.524. Acesta a înregistrat un total de 271 decese legate de COVID, inclusiv cinci de luni.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: scoli amanate in grecia