x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grecia face demersuri ca să aducă turişti români la vară, după piedicile din anul pandemiei

Grecia face demersuri ca să aducă turişti români la vară, după piedicile din anul pandemiei

21 Feb 2021   •   11:00
Grecia face demersuri ca să aducă turişti români la vară, după piedicile din anul pandemiei

După cozile interminabile de anul trecut, Grecia face totul să aducă turiştii români în ţară. Hotelierii din Halkidiki vor să deconteze jumătate din testul PCR sau să ofere servicii suplimentare în locul banilor.

Primul pas este controlul la graniţe. Iar dacă totul merge bine, la vară, turiştii români vor trece prin vamă în maxim jumătate de oră.

„Săptămâna viitoare, ministrul grec al Turismului, domnul Theocharis, va discuta cu noul dumneavoastră ministru despre un acord bilateral ca să vedem cum putem organiza intrarea mai uşoară la graniţe”, a declarat pentru Aleph News Grigoris Tassios, preşedintele Asociaţiei Hotelierilor din Halkidiki.

Veştile bune continuă şi după ce românii vor ajunge în staţiune. Hotelierii din Halkidiki vor să deconteze jumătate din testul PCR sau să ofere servicii suplimentare în locul banilor.

„Putem oferi servicii extra în hotel. De exemplu, cine în plus sau servicii la spa sau la barurile de pe plajă. Şezlonguri sau umbrele. Sau putem oferi excursii”, a mai spus preşedintele Asociaţiei Hotelierilor din Halkidiki.

Sezonul turistic începe în mai, odată cu Paştele ortodox. Iar hotelierii speră să recupereze şi cu ajutorul turiştilor românilor o parte din pierderi. Anul trecut au avut încasări de doar 20% din totalul celor din 2019.

În Halkidiki, România este prima în topul ţărilor din zona balcanică. Cei mai mulţi sunt românii, apoi sârbii şi bulgarii.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: grecia pandemie turism