x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grecia începe să emită certificate digitale de vaccinare împotriva COVID-19

Grecia începe să emită certificate digitale de vaccinare împotriva COVID-19

19 Feb 2021   •   16:58
Grecia începe să emită certificate digitale de vaccinare împotriva COVID-19

Grecia începe, vineri, să emită certificate digitale de vaccinare pentru cetățenii care s-a imunizat împotriva COVID-19, a anunțat ministrul pentru guvernanță digitală, Kyriakos Pierrakakis, într-un interviu pentru SKAI TV.

„Întregul proces, de la programarea pentru prima doză până la emiterea certificatului, este gestionat digital.”, a afirmat Kyriakos Pierrakakis. De asemenea, acesta a precizat că certificatul este sigur, „nu poate fi falsificat și poartă o semnătură digital”.

Certificatul urmează să fie descărcat de pe platforma oficială gov.gr.

Grecia a propus în luna ianurie introducerea unui certificat de vaccinare împotriva COVID-19, valabil la nivelul întregii Uniuni Europene. Potrivit propunerii, certificatul ar putea să fie utilizat la îmbarcarea în orice mijloc de transport, pentru ca persoanele care s-au vaccinat să fie libere să călătorească.

„Deşi nu vom face vaccinarea obligatorie sau o precondiţie pentru călătorie, persoanele care s-au vaccinat ar trebui să fie libere să călătorească.

Este urgent să adoptăm o înţelegere comună privind modul în care ar trebui să fie structurat un certificat de vaccinare pentru a fi acceptat în toate statele membre", a scris premierul grec Kyriakos Mitsotakis într-o scrisoare adresată președintei Comisiei Europene Ursual von der Leyen.

 

×
Subiecte în articol: grecia certificat de vaccinare