x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grecia: Toți lucrătorii din turism și sectorul restaurante se vor testa obligatoriu anti-COVID

Grecia: Toți lucrătorii din turism și sectorul restaurante se vor testa obligatoriu anti-COVID

23 Iul 2021   •   20:00
Grecia: Toți lucrătorii din turism și sectorul restaurante se vor testa obligatoriu anti-COVID

Decizia a fost anunțată aseară de guvernul elen, pe fondul creșterii cazurilor de infectări. Până acum, doar angajații HORECA din câteva insule turistice foarte frecventate erau obligați să se testeze.

Persoanele care lucrează în restaurante, hoteluri sau alte sectoare având legătură cu turismul vor trebui să se testeze obligatoriu, de două ori pe săptămână. Grecia se confruntă cu o creștere accelerată a cazurilor COVID. 'Obiectivul este ca țara noastră să transmită în continuare mesajul că rămâne o destinație turistică sigură', declară un ministru grec.

Pe fondul înmulțirii infectărilor, guvernul a luat diverse măsuri. Una dintre ele e în insula Mykonos, unde, din 26 iulie, se interzic deplasările pe timp de noapte și muzica în localuri.

O altă măsură menită să stăvilească numărul de noi cazuri COVID este interzicerea accesului turiștilor nevaccinați în interiorul restaurantelor, cluburilor și cafenelelor. Mai mult decât atât, personalul medical și din centrele de îngrijire va fi vaccinat obligatoriu.

Decizia guvernului a scos mii de oameni în stradă, care condamnă obligativitatea vaccinării.

×