x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grecia va primi turiști începând cu 15 iunie

Grecia va primi turiști începând cu 15 iunie

29 Mai 2020   •   14:31
Grecia va primi turiști începând cu 15 iunie

Grecia va primi turiști din România, Bulgaria și statele UE cu un profil epidemiologic similar cu cel al Greciei, începând din 15 iunie, fără a fi nevoie de măsuri de carantină, potrivit unui comunicat de presă la Ambasadei Greciei în România.

Restaurantele și cafenelel din Grecia au fost redeschise de pe data de 25 mai, cu păstrarea distanței sociale. Campingurile și hotelurile urmează să se deschidă din 1 iunie, în timp ce toate spațiile de cazare pentru turiști se vor deschide din 15 iunie.

Mai mult, până la sfârșitul lunii iunie, zborurile spre Grecia vor ateriza doar pe aerporturile din Atena și Salonic, urmând ca de la 1 iulie să fie reluate pe toate aeroporturile din Grecia.

Ambasada subliniază că protocoalele sanitare se aplică pentru toate hotelurile din Grecia, care vor fi obligate să aibă un doctor la dispoziţie care va acţiona în funcţie de instrucţiunile primite de la organizaţiile de sănătate publică. De asemenea, personalul va avea echipamente de protecţie şi va fi supus scanării termice. 

În plus, vor fi deschise doar piscinele exterioare, iar pe plajă vor fi respectate reguli de distanțare socială.

×
Subiecte în articol: grecia pandemie coronavirus