x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Greta Thunberg le cere americanilor să-l voteze pe Joe Biden

Greta Thunberg le cere americanilor să-l voteze pe Joe Biden

11 Oct 2020   •   20:30
Greta Thunberg le cere americanilor să-l voteze pe Joe Biden

Activista de mediu, Greta Thunberg, îl susţine pe Joe Biden la alegerile prezidențiale din SUA și îi îndeamnă pe americani să voteze pentru candidatul democrat. Greta l-a criticat în repetate rânduri pe Donald Trump pentru măsurile luate de acesta în privința efectelor asupra mediului, scrie Reuters.

Tânăra de 17 ani a spus într-un tweet că nu se implică în politică şi de obicei nu susţine niciun partid, dar „viitoarele alegeri din SUA sunt mai presus de toate”.

„Din punct de vedere climatic, este departe de a fi suficient şi mulţi dintre voi, bineînţeles, aţi sprijinit alţi candidaţi. Dar, vreau să spun ... ştiţi ... la naiba! Organizaţi-vă şi îndemnaţi pe toată lumea să voteze #Biden", a scris Thunberg.

Thunberg, care a declanşat o mişcare globală împotriva schimbărilor climatice, ar putea încuraja participarea la vot a tinerilor, care sunt de obicei mai puţin susceptibili de a vota decât americanii mai în vârstă.

După ce Thunberg a fost numită Personalitatea Anului de revista Time în 2019, preşedintele SUA, Donald Trump, a ironizat-o scriind pe Twitter că „trebuie să lucreze la problema ei de gestionare a furiei, apoi să meargă la un film bun de modă veche cu un prieten”.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: greta thunberg Joe Biden