x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe GSK și CureVac vor produce un vaccin împotriva noilor variante de COVID-19

GSK și CureVac vor produce un vaccin împotriva noilor variante de COVID-19

03 Feb 2021   •   11:36
GSK și CureVac vor produce un vaccin împotriva noilor variante de COVID-19

Grupul farmaceutic britanic GlaxoSmithKline (GSK) și societatea farmaceutică germană CureVac au anunțat, miercuri, că vor colabora pentru a dezvolta un vaccin ARN mesager împotriva noilor variante de COVID-19, cu speranța că va fi gata până în 2022.

Noul vaccin se va concentra pe variantele de COVID-19 care au apărut deja, cât și pe cele care ar putea apărea mai târziu. Scopul este de a dezvolta „un vaccin candidat care să răspundă la variantele care apar” în timpul pandemiei, potrivit unui comunicat de presă.

Acordul prevede că GlaxoSmithKline va plăti 150 de milioane de euro start-up-ului german, ceea ce va permite britanicilor să deţină drepturile asupra noului vaccin în toate ţările, cu excepţia Germaniei, Austriei şi Elveţiei.

„Credem că următoarea generaţie de vaccin va fi crucială în lupta împotriva COVID-19", a declarat Emma Walmsley, directoare generală a GSK.

De asemenea, GSK va ajuta, într-o primă fază, anul acesta la producerea unui prim vaccin deja dezvoltat de CureVac, care se află în prezent în faza 3 a studiilor clinice.

×
Subiecte în articol: vaccin covid-19 curevac gsk