x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Scandal sexual la New York. Guvernatorul a demisionat

UPDATE Scandal sexual la New York. Guvernatorul a demisionat

11 Aug 2021   •   11:00
UPDATE Scandal sexual la New York. Guvernatorul a demisionat

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, 63 de ani, a demisionat, marţi, ca urmare a scandalului sexual în care este implicat. O anchetă a concluzionat că acesta a hărțuit sexual 11 femei, scrie Reuters.

Democratul Andrew Cuomo are 63 de ani și conduce New York-ul din 2011. În ultimele săptămâni mai multe personaltăți politice i-au cerut demisia, printre care președintele Joe Biden și mai mulți parlamentari. Până la conflictul de acum, el era considerat un posibil candidat la Casa Albă. 

Rezultatele unei anchete independente au fost dedzvăluite pe 3 august de procurorul general al NY, Letitia James. Aceasta a dezvăluit că politicianul a pipăit, sărutat și a făcut comentarii cu conotații sexuale.

Cuomo este cel de-al doilea guvernator al New York-ului iimplcat într-un scandal sexual, după Eliot Spitzer care a demiisionat în 2008 în urma acuzațiilor că ar fi patronat locuri de prostituție

ȘTIRE INIȚIALĂ Scandalul sexual în care este implicat guvernatorul New-York-ului, Andrew Cuomo, produce efecte în cabinetul acestuia. Astfel, asistenta sa principală a demisionat, duminică, după mai multe acțiuni controversate, scrie Reuters.

Melissa DeRosa ar fi încercat să acopere comportamentul șefului său, acuzat acum de hărțuirea sexuală a 11 femei. Numele eii apare de 187 de ori în raportul asupra activității acestuia. 

"Personal, ultimii 2 ani au fost emoţional şi mental obositori. Sunt pentru totdeauna recunoscătoare pentru oportunitatea de a fi lucrat alături de colegi talentaţi", a transmis ea.

Raportul dezvăluie că guvernatorul a pipăit, sărutat şi a făcut comentarii asupra a 11 femei.

Deși îi este cerută insistent demisia, Cuomo nu și-a anunțat renunțarea la funcție, însă ar putea fi vizat de o procedură de "impeachment". Comisia judiciară a Adunării Statului New York se întâlnește, astăzi, pentru a începe procedurile.

Totodată, o fostă asistentă a depus o plângere penală împotriva acestuia, săptămâna trecută, acuzându-l că a pipăit-o la conacul din Albany. Brittany Commisso, a fost numită în raport ca "asistent executiv #1". Ea a spus că guvernatorul că i-a mângâiat sânul, aceasta fiind cea mai gravă acuzație de până acum.

Desigur, Cuomo a respins acuzaţiile, însă a recunoscut că eforturile sale de a fi afectuos cu cei diin jur este posibil să-i fi făcut pe unii să se simtă inconfortabil.
 

×
Subiecte în articol: Andrew Cuomo new york hartuire sexuala