x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Guvernul britanic a finalizat noul sistem de imigrație post-Brexit

Guvernul britanic a finalizat noul sistem de imigrație post-Brexit

12 Iul 2020   •   20:00
Guvernul britanic a finalizat noul sistem de imigrație post-Brexit

Autoritățile din Marea Britanie au pus la punct noul sistem de imigraţie post-Brexit pe bază de puncte, prin care să "ia înapoi controlul frontierelor şi să elibereze întregul potenţial al ţării", după cum a scris ministrul de interne Priti Patel, în ediţia de duminică a ziarului The Sun, preluat de DPA.

Acesta se va aplica de la 1 ianuarie, după ieşirea oficială din UE, a menţionat oficialul, care va prezenta mâine detaliile. 

"Reducem birocraţia şi le acordăm firmelor mai multă libertate de a angaja oameni de pe tot globul", a precizat Patel.

Guvernul britanic a promis că va reduce imigraţia slab calificată şi o va facilita pe cea a profesioniştilor, acordând puncte pentru cunoaşterea limbii engleze şi oferte confirmate de locuri de muncă. Totodată va impune un plafon minim de venituri.

Cu toate astea, există și voci critice care susțin că executivul 'a elaborat în grabă legislaţia de imigraţie, cu foarte puţine detalii, în mijlocul unei pandemii globale. Există preocupări reale că aceasta va cauza probleme majore pentru Serviciul Naţional de Sănătate (NHS) şi pentru sectorul de asistenţă', a afirmat politicianul laburist, Nick Thomas-Symonds.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie post brexit anti-imigratie