x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Harvey Weinstein, plasat în arest

Harvey Weinstein, plasat în arest

26 Feb 2020   •   11:25
Harvey Weinstein, plasat în arest
Sursa foto: harvey weinstein/antena3

Celebrul producător de la Hollywood Harvey Weinstein a fost plasat luni în arest, după ce a fost găsit vinovat de juraţi pentru agresiune sexuală și viol. Avocatul producătorului va face apel.

Judecătorul a recomandat ca Harvey Weinstein să rămână în arest, după pronunţarea verdictului. Magistratul a solicitat transportarea acuzatului la infirmeria închisorii, iar Weinstein a fost încătuşat. Juraţii au stabilit vinovăţia lui Weinstein în cazul a două capete de acuzare: agresiune sexuală (criminal sexual act in the first degree), care atrage condamnare între cinci şi 25 de ani în închisoare, şi viol (rape in the third degree), pedepsit de la închisoare cu suspendare până la 4 ani după gratii, relatează CNN. Producătorul de la Hollywood a fost achitat de acuzaţia privind agresiunea sexuală prin urmărirea victimelor. Juraţii au explicat că au stabilit dincolo de orice îndoială că Weinstein a violat-o pe Annabella Sciorra, o altă victimă a cărei mărturie a fost prezentată în cadrul procesului.                 

Grupul „The Silence Breakers”, constituit din persoane care au reclamat agresiuni sexuale, a mulţumit femeilor care au avut curajul să reclame comportamentul lui Weinstein

 

Weinstein îşi va afla sentinţa pe 11 martie

 

×