x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ierusalim: Președintele rus, Vladimir Putin, n-a dorit să dea mâna cu vicepreşedintele american, Mike Pence

Ierusalim: Președintele rus, Vladimir Putin, n-a dorit să dea mâna cu vicepreşedintele american, Mike Pence

23 Ian 2020   •   21:10
Ierusalim: Președintele rus, Vladimir Putin, n-a dorit să dea mâna cu vicepreşedintele american, Mike Pence

Joi, la sosirea în sala unde urma să înceapă forumul dedicat comemorării victimelor Holocaustului, la Ierusalim, preşedintele rus, Vladimir Putin, a dat mâna cu prinţul Charles al Marii Britanii, cu preşedintele francez, Emmanuel Macron, dar a trecut pe lângă vicepreşedintele american, Mike Pence (foto), fără să-i întindă mâna, relatează publicaţia rusă Vzgliad.

O înregistrare video cu acest moment a fost postată pe pagina Twitter a agenţiei de presă RIA Novosti, de către jurnaliştii acestei agenţii acreditaţi pe lângă preşedinţie şi care l-au însoţit pe Putin în vizita efectuată joi în Israel.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, participă joi la ceremoniile de comemorare a Holocaustului împreună cu alţi 40 de lideri străini, ocazie cu care a dezvelit un monument la Ierusalim în memoria victimelor blocadei Leningradului de către nazişti în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Relaţiile dintre Rusia şi SUA traversează o perioadă tensionată, după ce Moscova a fost sancţionată de către Occident pentru anexarea peninsulei ucrainene Crimeea (în 2014) şi susţinerea - în special militară - a rebelilor separatişti proruşi din Donbas (estul Ucrainei). În 2016, Washingtonul, în baza informaţiilor serviciilor secrete americane, a acuzat Rusia de ingerinţă în alegerile prezidenţiale din SUA din acel an. În 2019, SUA s-au retras primele din Tratatul privind Forţele Nucleare (INF) din 1987, acuzând Moscova de încălcarea prevederilor pactului. Rusia a ripostat şi şi-a suspendat participarea la INF, considerat piatra unghiulară a securităţii europene din ultimele decenii. Viitorul ultimului tratat de dezarmare strategică dintre cele două ţări, New START, care expiră anul viitor, rămâne incert.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin mike pence