x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe În India numărul infecțiilor cu coronavirus trece de 18 milioane

În India numărul infecțiilor cu coronavirus trece de 18 milioane

29 Apr 2021   •   20:19
În India numărul infecțiilor cu coronavirus trece de 18 milioane

Numărul total de cazuri de COVID-19 din India a depășit 18 milioane, joi, după un alt record de infecții zilnice, relatează Reuters.

India a raportat 379.257 de noi infecții și 3.645 de decese noi joi, arată datele ministerului sănătății, cel mai mare număr de decese într-o singură zi de la începutul pandemiei.

În fiecare zi, mii de indieni caută frenetic paturi de spital și oxigen pentru a salva viețile rudelor bolnave, folosind aplicații de socializare și contacte personale. Paturile de spital care devin disponibile, în special în unitățile de terapie intensivă (UCI), sunt ocupate în câteva minute.

"Ferocitatea celui de-al doilea val a luat pe toți prin surprindere", a spus K. VijayRaghavan, principalul consilier științific al guvernului, în ziarul Indian Express.

Armata Indiei a început să mute provizii cheie, cum ar fi oxigenul, în întreaga țară și își va deschide facilitățile medicale pentru civili.

Hotelurile și vagoanele de cale ferată au fost transformate în facilități de îngrijire critică pentru a suplini lipsa paturilor de spital.

Deși este cel mai mare producător de vaccinuri din lume, India nu are stocuri pentru cele 800 de milioane de persoane eligibile pentru vaccinare.

Mulți dintre cei care au încercat să se înscrie pentru vaccinare au spus că nu au reușit, plângându-se pe rețelele sociale că nu au posibilitatea de a obține o programare sau chiar de a intra pur și simplu pe site, deoarece acesta a căzut în mod repetat.

Peste 8 milioane de persoane s-au înregistrat, se spune, dar nu a fost clar imediat câți au obținut programări.

Doar aproximativ 9% din populația Indiei, de aproximativ 1,4 miliarde, a primit o doză de la începutul campaniei de vaccinare în ianuarie.

Cu toate acestea, în timp ce al doilea val copleșește sistemul de sănătate, rata oficială a mortalității este sub cea a Braziliei și a Statelor Unite.

India a raportat 147,2 decese pe milion, în timp ce Brazilia și Statele Unite au raportat 1.800 și, respectiv, 1.700.

Experții medicali consideră că adevăratele numere ale COVID-19 din India pot fi de cinci până la 10 ori mai mari decât raportările oficiale.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: india