x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe În sprijinul aliaților: Erdogan cere Armeniei să plece din Nagorno Karabah

În sprijinul aliaților: Erdogan cere Armeniei să plece din Nagorno Karabah

28 Sep 2020   •   21:31
În sprijinul aliaților: Erdogan cere Armeniei să plece din Nagorno Karabah

Preşedintele turc, Recep Erdogan, a cerut astăzi Armeniei să renunţe la „ocuparea” regiunii Nagorno Karabakh, pentru a pune capăt luptelor dintre separatiştii susţinuţi de forţele din Armenia şi Azerbaidjan, scrie „Le Figaro”.

„A sosit momentul ca această criză care a început o dată cu ocuparea Nagorno Karabakh să se încheie. De îndată ce Armenia va părăsi teritoriul pe care îl ocupă, regiunea va recâştiga pacea şi armonia”, a declarat într-un discurs Erdogan, a cărui ţară este principalul sprijin al Azerbaidjanului în acest conflict.

„Orice altă cerere sau propunere nu numai că ar fi nedreaptă şi ilegală, ci ar însemna să continue să compromită Armenia”, a adăugat el.

Turcia consideră că Armenia „ocupă” Nagorny Karabah cu ajutorul separatiştilor ostili din Baku, care s-au autoproclamat republică în 1991 după căderea Uniunii Sovietice.

Conflictul dintre Azerbaidjan şi Armenia s-a reaprins duminică. Zeci de oameni au murit în ultimele 24 de ore în luptele dintre separatiştii din Nagorno Karabakh, susţinuţi de Armenia.

 

×
Subiecte în articol: Armenia