x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Încă două persoane imunizate cu vaccinul AstraZeneca au decedat în Norvegia

Încă două persoane imunizate cu vaccinul AstraZeneca au decedat în Norvegia

22 Mar 2021   •   11:52
Încă două persoane imunizate cu vaccinul AstraZeneca au decedat în Norvegia

Autorităţile din Norvegia investighează decesul a două persoane imunizate cu vaccinul anti COVID-19 produs de AstraZeneca. Acestea au avut simptome de tromboembolism, scrie EFE.

Patru persoane au murit în ultimele două săptămâni, în această țară, manifestând cantitate scăzută de plachete, coagulare a vaselor sangvine şi hemoragii, efecte secundare asemănătoare celor din alte state.
Alţi doi pacienţi sunt internaţi în Spitalul Universitar din Oslo (OAS) cu simptome similare. Majoritatea pacienților decedați aveau sub 50 de ani şi făceau parte din personalul medical.

"Agenţia medicamentului nu poate exclude faptul că aceste cazuri ar putea avea legătură cu vaccinul", a transmis, precizează că simptomele nu au fost înregistrate la pacienţi care au primit vaccinurile Pfizer-BioNTech şi Moderna.

Norvegia și Suedia au suspendat, deocamdată, administrarea acestui tratament. 
Italia, Spania, Germania au reluat vaccinarea cu AstraZeneca după ce Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a transmis că nu există dovezi ale unei legături directe între cazuri, cu toate că nici nu a exclus total o astfel de legătură.

Unitatea de medici ai OAS a anunțat, în urmă cu patru zile, că reacţia imunologică la ser este cea care a provocat trombozele pe care le-au suferit cele trei cadre medicale internate în acest centru, dintre care una a decedat acum o săptămână.
"Am făcut câteva descoperiri care pot explica evoluţia clinică a pacienţilor. Aceste descoperiri sprijină ipoteza conform căreia au avut o reacţie imunologică puternică ce a provocat formarea de anticorpi, care au putut activa la rândul lor plachetele şi au provocat tromboze", a declarat Pal Andre Holme, şeful echipei medicale.

×
Subiecte în articol: AstraZeneca Norvegia deces