x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO! INCENDII de proporţii în Chile! Două case au fost distruse, iar alte 100 evacuate

VIDEO! INCENDII de proporţii în Chile! Două case au fost distruse, iar alte 100 evacuate

de Anca Arambaşa    |    15 Dec 2016   •   15:32
VIDEO! INCENDII de proporţii în Chile! Două case au fost distruse, iar alte 100 evacuate

Pompierii încearcă să ţină sub control zonele Miraflores şi Los Abertos, din Chile, care se află sub cod roşu de alertă. Angajaţii metroului din Valparaiso au anunţat, luni, că vor restabili circulaţia, treptat, pe toate liniile, după ce a fost închisă de mai multe zile.  Alerta de cod roşu a fost lansată, la început, pentru comuna Vina del Mar unde au avut loc importante incendii forestiere, măsura fiind luată ca urmare a unei situaţii de urgenţă din zona Limonares, unde focul a distrus o suprafaţă de şase hectare de păşuni. La toate acestea, se adaugă cele mai recente incendii din Miraflores şi Los Abetos, care se află foarte aproape de zonele locuite.

Un cotidian local din Santiago scrie că până în aceste momente, două case au fost distruse, iar familiile din 100 de locuinţe au fost nevoie să fie evacuate preventiv. Compania Naţională Forestieră a informat că trei brigăzi, două elicoptere, un avion şi pompierii din Vina del Mar se luptă încă de luni pentru a stinge incendiile forestiere din Las Pataguas.

Oficiul Național de Urgență al Ministerului de Interne și Securității Publice a informat, miercuri, că se va menţine codul roşu pentru situaţii de urgenţă în comunele Quilipe, Vichuquen, Cardenal Caro, San Pedro, Casablanca, Algarrobo, Melipilla, Curepto, Las Cabras şi Huechuraba. Conform cotidianului local T13, aproximativ 5484 de hectare din aceste comune au fost afectate de incendii, flăcările ajungând în apropierea zonelor populate, iar oamenii fiind nevoiţi să îşi abandoneze locuinţele pentru a fi în siguranţă.

 

 

×
Subiecte în articol: incendii chile incendii forestiere