x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incident aerian ruso-american deasupra Oceanului Pacific

Incident aerian ruso-american deasupra Oceanului Pacific

10 Iun 2021   •   17:00
Incident aerian ruso-american deasupra Oceanului Pacific

Armata rusă a trimis un avion de vânătoare de tip Suhoi Su-35 pentru interceptarea unei aeronave de recunoaştere RC-135, aparţinând Forţelor Aeriene din SUA, deasupra Oceanului Pacific, informează agenţia RIA Novosti.

"Pe 10 iunie, radarele militare au depistat o ţintă aeriană care se apropia de frontiera Federaţiei Ruse, deasupra Oceanului Pacific", anunţă Biroul de presă al Flotei militare ruse din zona Pacific.

"Avionul de vânătoare rus a identificat ţinta aeriană ca fiind un avion de recunoaştere RC-135 al Forţelor Aeriene americane, escortându-l deasupra Oceanului Pacific. După ce avionul străin s-a îndepărtat de frontiera Federaţiei Ruse, avionul rus a revenit în siguranţă la bază", precizează Flota militară rusă din Pacific.

În urmă cu o săptămână, un avion de vânătoare al Rusiei a fost trimis să intercepteze o aeronavă americană de recunoaştere, deasupra Mării Barent.

Relaţiile dintre Statele Unite şi Rusia sunt afectate de o serie de disensiuni politice şi militare. Preşedinţii din SUA şi Rusia, Joseph Biden şi Vladimir Putin, se vor întâlni pe 16 iunie, în oraşul elveţian Geneva.

Mediafax

×
Subiecte în articol: rusa sua ocean paciific