x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incident „serios” la o centrală nucleară din Finlanda: Autoritățile anunță că nu există niciun pericol

Incident „serios” la o centrală nucleară din Finlanda: Autoritățile anunță că nu există niciun pericol

11 Dec 2020   •   11:16
Incident „serios” la o centrală nucleară din Finlanda: Autoritățile anunță că nu există niciun pericol
Sursa foto: Hepta

Autoritățile din Finlanda au afirmat că nu există niciun pericol, după un incident „serios” care a fost raportat la centrala nucleară din Olkiluoto, în sud-vestul Finlandei.

Agenția Internațională pentru Energie Atomică a fost anunțată joi, la ora locală 12:22, că a avut loc un incident la centrala nucleară aflată la circa 220 de kilometri în nord-estul capitalei Helsinki.

Autoritățile finlandeze în domeniul nuclear (STUK) au transmis că nivelul radiațiilor a crescut în interiorul centralei nucleare, însă acestea nu au fost depistate și în exterior. Problema a apărut la unitatea 2 a centralei, iar reactorul nuclear a fost oprit.

„Nu există indicii ale unei sccurgeri de combustibil și nu mai există niveluri excepționale de radiații în interiorul centralei”, potrivit unui comunicat al STUK.

„Acesta este un incident semnificativ și excepțional, prin urmare considerăm că este important să oferim informații corecte”, a declarat ministrul finlandez Aino-Kaisa Pekonen.

STUK a precizat că este posibil ca problema să fi fost cauzată de un defect la sistemul de purificare pentru apa din reactor. De asemenea, autoritățile precizează că niciun angajat al centralei nu a fost expus la radiații.

„Aproximativ 80 de persoane urmăresc situația, însă nu vedem o amenințare acută”, a spus directorul general Petteri Tiippana.

×
Subiecte în articol: finlanda centrala nucleara incident