x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Inconştienţă pe timp de coronavirus

Inconştienţă pe timp de coronavirus

17 Mar 2020   •   18:00
Inconştienţă pe timp de coronavirus

Mii de parizieni au ieşit în parcuri, la socializare, în ciuda recomandărilor epidemiologilor care avertizează că Franţa ar putea avea jumătate de milion de decese, dacă nu se respectă regulile.

În paralel, în Statele Unite, barurile au fost pline de St. Patrick. Apoi, guvernatorul le-a închis. „Sigur, ştii şi tu pe cineva cu atitudinea asta – «de mine nu se ia coronavirusul»”, scrie France24.com. „Dar ce te faci când zeci de mii de oameni gândesc aşa? Uite, de exemplu, parizienii. Au avut o zi frumoasă şi au ieşit să petreacă în parcuri şi pe malul Senei. Mii de studenţi au ignorat pandemia şi recomandările medicilor”, continuă sursa citată. „Avem trei săptămâni suplimentare de vacanţă. Ce să facem cu tot timpul ăsta liber? Vrem să îl folosim. Să stăm în case? Nu prea cred”, afirmă o studentă, citată de France24.com. Scenariul de coşmar pentru Franţa este de jumătate de milion de decese, în lipsa măsurilor şi a izolării. Iar ministrul Sănătăţii le cere oamenilor să îşi schimbe rapid comportamentul. „Virusul este invizibil. Se transmite rapid printre oameni şi pune vieţile oamenilor în pericol. Îi implor să respecte regulile şi să se izoleze de prieteni!”, a spus ministrul francez al Sănătății, citat de France24.com.

Americanii au avut şi ei motive de petrecut. Mii de tineri au umplut barurile de Saint Patrick, în statul Illinois. Asta l-a enervat pe guvernator, care a decis să închidă barurile şi restaurantele.

 

 

×