x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe India: Cel puţin 200 de poliţişti au fost spitalizaţi din cauza unei toxiinfecţii alimentare

India: Cel puţin 200 de poliţişti au fost spitalizaţi din cauza unei toxiinfecţii alimentare

02 Apr 2017   •   16:20
India: Cel puţin 200 de poliţişti au fost spitalizaţi din cauza unei toxiinfecţii alimentare

Cel puţin 200 de membri ai poliţiei paramilitare indiene au fost spitalizaţi, fiind probabil victimele unei toxiinfecţii alimentare la masa din seara zilei de sâmbătă în statul Kerala (sud), a anunţat duminică poliţia, relatează AFP. 

Persoanele respective, agenţi ai Forţei de poliţie a rezervei centrale (CRPF), au acuzat stări de vomă şi diaree după ce au consumat curry cu peşte în tabăra lor de antrenament din districtul Ernakulam. 

''Majoritatea dintre ei primesc în continuare îngrijiri, dar starea lor arată semne de ameliorare,'' a declarat pentru AFP şeful poliţiei din Ernakulam, Ashok Kumar, care a precizat duminică faptul că jumătate dintre poliţişti au fost deja externaţi. O anchetă a fost deschisă în acest caz, a precizat el. 

AFP comentează că incidentele de acest fel nu sunt rare în India şi au determinat deja poliţia să se plângă în legătură cu calitatea slabă a hranei servite forţelor sale. 

Luna trecută, 32 de grăniceri s-au îmbolnăvit în statul Rajasthan (est). 

În ianuarie 2017, guvernul a cerut o anchetă în legătură cu o înregistrare video postată pe Internet de un funcţionar care arăta că forţelor de securitate li se serveşte pâine arsă. Autorul înregistrării acuza ierarhia de deturnare de fonduri prevăzute pentru raţiile alimentare, ceea ce a provocat scandal pe reţelele sociale şi i-a determinat şi pe alţi militari să facă reclamaţii similare. AGERPRES

×