x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe India, în pragul unei catastrofe umanitare din cauza pandemiei. Premierul cere populației să se vaccineze

India, în pragul unei catastrofe umanitare din cauza pandemiei. Premierul cere populației să se vaccineze

25 Apr 2021   •   14:34
India, în pragul unei catastrofe umanitare din cauza pandemiei. Premierul cere populației să se vaccineze

India a înregstrat un nou record global al numărului de infecții cu virusul SARS-CoV-2, cu 349.691 de cazuri în ultimele 24 de ore, scrie Reuters. Premierul Narendra Modi a cerut populației să se vaccineze și să respecte măsurile sanitare.

"Am fost încrezători, am abordat cu succes primul val, dar această furtună a zguduit națiunea", a spus demnitarul, într-o declarație la radio.

SUA au declarat că sunt profund îngrijorate de creșterea masivă a cazurilor de coronavirus din India și vor trimite ajutoare.

Guvernul condus de Modi a fost criticat pentru că a permis desfășurarea unor mari adunări religioase și politice și nu  planificat dezvoltarea sistemului de sănătate. Spitalele și medicii nu reușesc să facă față numărului de pacienți.India are 1,3 miliarde de locuitori și se află în pragul unei catastrofe umanitare, a avertizat Ashish Jha, decanul Școlii de Sănătate Publică a Universității Brown, într-un articol publicat în Washington Post.

SUA au fost criticate în India pentru controalele impuse la exportul materiilor prime pentru vaccinuri, instituite prin Legea privind producția de apărare și un embargou de export, adoptat în februarie. Serum Institute of India (SII), cel mai mare producător de vaccinuri din lume, a cerut luna aceasta președintelui SUA, Joe Biden, să ridice embargoul asupra exporturilor SUA de materii prime care afectează producția sa de vaccin AstraZeneca. Și congresmanul american Raja Krishnamoorthi, au cerut administrației Biden să trimită vaccinurile neutilizate în India.

Numărul total al infecțiilor din India se ridică la 16,96 milioane, iar decesele la 192.311, cu 2.767 de persoane decedate în ultimele 24 de ore.

Numai în ultima lună, cazurile zilnice au crescut de opt ori și decesele de zece ori. Experții în sănătate spun că numărul deceselor este probabil mult mai mare.

Mediafax

×
Subiecte în articol: india COVID narendra modi