x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe India va aloca 100 de miliarde de dolari sănătății în următorii 7 ani

India va aloca 100 de miliarde de dolari sănătății în următorii 7 ani

14 Dec 2018   •   22:19
India va aloca 100 de miliarde de dolari sănătății în următorii 7 ani
Sursa foto: Jette Carr/(DOD photo by U.S. Air Force Sta

India s-a angajat să cheltuie 100 de miliarde de dolari pe sănătate în următorii 7 ani, conform The Guardian. Mișcarea va avea ca obiectiv și scăderea mortalității materne.

Țara își va dubla cheltuielile pe sănătate de la 1% din PIB, la 2.5% până în 2025, a anunțat prim-ministrul Narendra Modi.

„Asta va însemna o creștere cu 345% în doar 8 ani. Vom continua să lucrăm pentru binele societății. Femeile, copiii și tineretul vor rămâne în mijlocul oricăror politici, programe și inițiative” a spus el.

„Unde femeile sunt onorate, divinitatea înflorește” a spus Modi.

„Sănătatea mamelor determină sănătatea copiilor, iar sănătatea copiilor determină sănătatea viitorului nostru” a spus oficialul. Modi a declarat că atunci când Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului au fost acceptate în 2000, India avea o mortalitate foarte crescută. Conform informațiilor, India și-a redus mortalitatea maternă de la 556 la 174 de morți pe 100.000 de nașteri între 1990 și 2015.

De atunci, chiar dacă trebuie făcute multe în continuare, India a progresat considerabil printr-o varietate de programe. Modi a arătat spre succesul programului de imunizare al țării.

India a reușit să imunizeze în doar trei ani 32.8 milioane de copii și 8.4 milioane de femei gravide.

×
Subiecte în articol: india sanatate