x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Indonezia interzice școlilor să mai oblige fetele să poarte văl

Indonezia interzice școlilor să mai oblige fetele să poarte văl

05 Feb 2021   •   16:41
Indonezia interzice școlilor să mai oblige fetele să poarte văl
Sursa foto: Hepta

Autoritățile din Indonezia au interzis școlilor să le mai oblige pe fete să poarte hijab, în contextul cazului unei eleve creștine obligate să poarte văl care a stârnit controverse în țara cu cea mai mare populație musulmană din lume.

Măsura a fost introdusă vineri de apărătorii drepturilor omului, care denunță de mai mult timp faptul că elevele non-musulmane sunt obligate să poarte hijab.

În cazul în care școlile vor continua să impună hijab, aceste riscă sancțiuni financiare, conform unui decret publicat în această săptămână de ministrul Educației, Nadiem Makarim.

„Decretul este un pas pozitiv pentru a proteja drepturile femeilor în Indonezia", a subliniat Andreas Harsono, colaborator al ONG-ului Human Rights Watch la Jakarta.

Acesta a precizat că școlile publice au forțat milioane de fete și femei, eleve și profesoare, să poarte văl, declanșând deseori „hărțuiri, intimidări și presiuni care merg în unele cazuri până la expulzări sau demise forțate” dacă nu se conformează regulilor, a mai precizat Andreas Harsono.

×
Subiecte în articol: indonezia hijab val islamic