x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Infecțiile cu COVID-19 cresc în Japonia și Coreea de Sud

Infecțiile cu COVID-19 cresc în Japonia și Coreea de Sud

19 Noi 2020   •   10:05
Infecțiile cu COVID-19 cresc în Japonia și Coreea de Sud

Japonia și Coreea de Sud se confruntă cu o creștere semnificativă a infecțiilor  cu COVID-19, motiv pentru care autoritățile din aceste țări iau în considerare impunerea unor noi restricții. Acestea sunt însă mult mai relaxate decât cele din Europa. 

Japonia

Japonia a înregistrat 2.000 de infectări cu virusul SARS-CoV-2 în decurs de 24 de ore, motiv pentru care autoritățile au decis stare de alertă maximă, potrivit premierului Yoshihide Suga, transmite AFP. Cu toate astea, nu au fost introduse alte restricții. 

"Consider că în prezent suntem în situaţie de alertă maximă. Cer poporului japonez să ia sistematic măsuri, cum ar fi purtarea măştii", a spus acesta.

El a convocat reuniuni cu experți pentru analizarea situație și discutarea unor eventuale măsuri suplimentare. Se ia în considerare scurtarea programului restaurantelor și limitarea meselor la patru persoane.

Măsurile adoptate în această țară din cauza pandemiei nu au fost obligatorii niciodată.

Deși numărul testelor este în creștere, acesta rămâne scăzut. Sunt testate zilnic sub 6.000 de persoane în Tokyo. 

Începând din ianuarie, Japonia a înregistrat în total 121.815 de cazuri de coronavirus şi puţin peste 1.913 decese.

Coreea de Sud

Autoritățile de la Seul au anunțat noi măsuri privind distanțarea fizică din cauza creșterii numărului de contagieri, transmite EFE.

Nivelul 1.5 de restricţii (al doilea după o scară de cinci) a intrat în vigoare la miezul nopţii de miercuri la Seul şi în provincia învecinată Gyeonggi, cele două zone care au înregistrat cel mai mare număr de cazuri, şi care va rămâne în vigoare cel puţin două săptămâni.

În oraşul Incheon din apropiere, unde volumul cazurilor este ceva mai mic, restricţiile se vor aplica de lunea viitoare.

Și Coreea de Sud se confruntă cu o creștere semnificativă a infecțiilor, înregistrând 343 de cazuri în 24 de ore și două decese. Deși indicele este de 1,5 la mia de locuitori, s-au impus restricții în baruri, restaurante, caenele, localuri de karaoke pentru a se evita aglomerația. 

Stadioanele și lăcașurile de cult sunt deschise cu 30% din capacitate, în sălile de concerte este permis accesul doar a 100 de persoane. Acestea nu au voie să cânte, să strige ori să mănânce. 

Școlile sunt deschise cu două treimi din numărul elevilor, o treime participând la cursuri în sistem online.
Examenul de Bacalaureat este considerat o prioritate națională. La acesta participă 500.000 de elevi.
 

×
Subiecte în articol: COVID japonia coreea de sud restricţii