x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Întâlnire crucială între Joe Biden și Jens Stoltenberg, înaintea summitului NATO

Întâlnire crucială între Joe Biden și Jens Stoltenberg, înaintea summitului NATO

05 Iun 2021   •   21:00
Întâlnire crucială între Joe Biden și Jens Stoltenberg, înaintea summitului NATO
Sursa foto: Hepta

Preşedintele american, Joe Biden, îl va primi luni, 7 iunie, pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, pentru a pregăti summitul liderilor Alianţei Nord-Atlantice, care va avea loc săptămâna viitoare. Cei doi urmează să-și coordoneze cu acest prilej abordările în privința Rusiei şi Chinei, strategie extrem de importantă în perspectiva apropiatului summit NATO, informează agenția EFE.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a anunţat că Biden îl va primi pe Stoltenberg cu numai o săptămână înaintea summitului NATO, prevăzut să se desfăşoare la Bruxelles în data de 14 iunie, la care va asista şi liderul american.

Biden şi Stoltenberg vor discuta despre summit „şi multe teme de pe agenda NATO, inclusiv despre readaptarea securităţii transatlantice pe fondul sfidărilor reprezentate de Rusia şi China”, a spus Psaki într-o conferinţă de presă.

Întâlnirea cu Stoltenberg se va produce cu două zile înaintea primului turneu internaţional în calitate de preşedinte al lui Biden, care se va deplasa la Cornwall, în Marea Britanie, precum și la Bruxelles şi Geneva, în perioada 9-17 iunie.

În Bruxelles, Biden va lua parte la summitul NATO şi la summitul SUA-UE, după participarea la reuniunea G7 din Cornwall şi înainte de deplasarea la Geneva, pentru o întrevedere cu preşedintele rus Vladimir Putin. De altfel, această întâlnire cu Putin va ocupa un punct central al discuţiilor de luni dintre Biden şi Stoltenberg.

 

×
Subiecte în articol: Biden-Stoltenberg