x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Interpol anunţă arestarea şi extrădarea unuia din principalii suspecţi ai atentatelor din Sri Lanka

Interpol anunţă arestarea şi extrădarea unuia din principalii suspecţi ai atentatelor din Sri Lanka

14 Iun 2019   •   18:39
Interpol anunţă arestarea şi extrădarea unuia din principalii suspecţi ai atentatelor din Sri Lanka

Interpol, organizaţia internaţională de cooperare a forţelor de poliţie, a anunţat vineri arestarea şi extrădarea unuia din responsabilii prezumtivi ai atentatelor sângeroase produse în Sri Lanka pe 21 aprilie, soldate cu 258 de morţi şi aproape 500 de răniţi, transmite AFP.

Ahamed Milhan Hayathu Mohamed, cetăţean srilankez în vârstă de 29 de ani, a fost arestat împreună cu alţi patru suspecţi într-un stat neidentificat din Orientul Mijlociu, în urma publicării de către Interpol a unei 'notificării roşii', precizează un comunicat al organizaţiei.

Potrivit unor surse de poliţie de la Colombo, cei cinci bărbaţi au fost arestaţi la Djeddah, în Arabia Saudită. 

Acestea l-au prezentat pe Ahamed Milhan Hayathu Mohamed drept 'un responsabil de rang înalt' al National Thowheeth Jama'ath (NTJ), organizaţia jihadistă suspectată că s-ar afla la originea atentatelor sinucigaşe care au vizat hoteluri de lux şi biserici creştine, în plină celebrare a slujbei de Paşte.

Organizaţia jihadistă Stat Islamic a revendicat atacurile, comise de islamişti locali.

'Arestarea şi extrădarea unuia din suspecţii-cheie ai atacurilor cu bombă din Sri Lanka reprezintă o etapă importantă a anchetei', a declarat secretarul general al Interpol, Jürgen Stock, citat în comunicat.

Imediat după atentate, Interpol a trimis o echipă în sprijinul autorităţilor locale. Echipa, formată din experţi în contraterorism, explozivi şi identificarea victimelor, a rămas în Sri Lanka până pe 22 mai şi a ajutat, de asemenea, la compararea în timp real a datelor culese la faţa locului cu informaţiile din bazele de date ale Interpol.

Luna trecută, autorităţile de la Colombo au anunţat arestarea a doi suspecţi, în Qatar şi Arabia Saudită.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Interpol sri lanka