x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Investiții masive în vaccinul anti COVID-19 produs de Moderna. 3 miliarde de doze în 2022

Investiții masive în vaccinul anti COVID-19 produs de Moderna. 3 miliarde de doze în 2022

29 Apr 2021   •   12:58
Investiții masive în vaccinul anti COVID-19 produs de Moderna. 3 miliarde de doze în 2022
Sursa foto: Hepta

Compania de farmaceutice Moderna vrea să producă circa 3 miliarde de doze de vaccin anti COVID-19 în anul 2022. Aceasta face investiții pentru a putea crește capacităţile de producţie la mai multe fabrici din SUA şi Europa, scrie Bloomberg.

"Aproape ne vom dubla capacităţile în anul următor", a spus directorul general Moderna, Stephane Bancel.

Cea mai mare parte dintre dozele de vaccin, respectiv 50%, sunt realizate la unitatea din Norwood, Massachusetts, care sunt destinate administrării interne. 
Aceste investiții vor permite partenerului Lonza Group, responsabil de livrările pentru pieţele externe, să îşi dubleze producţia de vaccin la uzina din Elveţia. Totodată, producţia de vaccinuri la uzina din Spania, operată de Laboratorios Farmaceuticos Rovi, ar urma să se dubleze.

Totuși, numărul exact de doze de vaccin pe care le va produce anul viitor va depinde de mai mulţi factori, precum mixul dintre actualele vaccinuri, care utilizează o doză mai mare de substanţă activă, şi vaccinurile aflate în faza de testare și care ar putea utiliza o doză mai mică de substanţă activă.

Investițiile se vor ridica la miliarde de dolari, însă deocamdată nu se știe suma exactă. 

Ințial, compania a anunțat că va produce 1,4 miliarde de doze din actualul vaccin sau 2,8 miliarde doze din noul ser, cu o cantitate mai mcă de substanță activă.

Nivelul maxim de producţie preconizat pentru acest an a rămas la un miliard de doze.

Totodată, Moderena a încheiat un acord cu producătorul francez Sanofi care va produce circa 200 de milioane de doze Moderna în New Jersey, SUA.
 

×
Subiecte în articol: moderna vaccin COVID