x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ipocrizie: Rusia atacă Statele Unite pe tema dezarmării

Ipocrizie: Rusia atacă Statele Unite pe tema dezarmării

25 Feb 2020   •   20:30
Ipocrizie: Rusia atacă Statele Unite pe tema dezarmării

Administraţia Vladimir Putin a denunţat, miercuri, "egocentrismul" Statelor Unite în privinţa dezarmării, îndemnând Washingtonul să relanseze "dialogul multilateral" privind capacităţile militare din spaţiul orbital.

"Este important să încetăm degradarea arhitecturii pentru dezarmare", a declarat Serghei Lavrov (foto), ministrul rus de Externe, citat de cotidianul Le Figaro.

"Lansăm un apel adresat Statelor Unite pentru revenirea la dialog multilateral şi la respectarea tuturor acordurilor din cadrul Naţiunilor Unite", a adăugat Serghei Lavrov, la Conferinţa pentru Dezarmare de la Geneva.

Şeful diplomaţiei a evidenţiat necesitatea reactivării acordurilor care ar "asigura stabilitatea planetei" şi a denunţat "egocentrismul" Statelor Unite în privinţa dezarmării.

"În ultima perioadă, în politicile Statelor Unite am putut constata o tendinţă de impunere a propriilor reguli asupra comunităţii internaţionale, în detrimentul dreptului internaţional", a subliniat Serghei Lavrov, denunţând decizia preşedintelui Donald Trump de retragere a SUA din Acordul nuclear iranian şi din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare.

MEDIAFAX

×
Subiecte în articol: Rusia sua dezarmare