x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul a atacat poziţii din Fâşia Gaza, după violenţe produse la graniţă,soldate cu zeci de răniţi

Israelul a atacat poziţii din Fâşia Gaza, după violenţe produse la graniţă,soldate cu zeci de răniţi

22 Aug 2021   •   21:30
Israelul a atacat poziţii din Fâşia Gaza, după violenţe produse la graniţă,soldate cu zeci de răniţi

Aviaţia militară israeliană a atacat, sâmbătă seară, poziţii islamiste din Fâşia Gaza, după confruntări violente între agenţi ai serviciilor de securitate israeliene şi protestatari palestinieni, soldate cu rănirea unui israelian şi a zeci de palestinieni.

Conform cotidianului The Times of Israel, confruntările s-au produs în mai multe zone situate de-a lungul frontierei Israelului cu teritoriul palestinian Fâşia Gaza.

Un agent al Poliţiei de frontieră din Israel a fost împuşcat de un palestinian, fiind în stare critică.

Cel puţin 41 de protestatari palestinieni au fost răniţi în confruntările cu agenţi ai serviciilor de securitate israeliene, potrivit Ministerului Sănătăţii din Fâşia Gaza. Un copil palestinian în vârstă de 13 ani este în stare gravă.

Ca ripostă la violenţe, avioane militare israeliene au atacat, sâmbătă seară, poziţii ale mişcării islamiste Hamas din centrul şi nordul Fâşiei Gaza, conform site-ului Ynetnews.com.

În plus, trupele israeliene poziţionate în zona frontierei cu Fâşia Gaza au fost suplimentate. "Pe baza evaluării situaţiei, s-a decis suplimentarea efectivelor Diviziei militare din zona frontierei cu Fâşia Gaza", a comunicat armata israeliană.

 Mediafax

×