x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italia a anunţat numele a doi candidaţi pentru postul de comisar european

Italia a anunţat numele a doi candidaţi pentru postul de comisar european

06 Aug 2019   •   13:12
Italia a anunţat numele a doi candidaţi pentru postul de comisar european

Italia a anunţat numele a doi candidaţi pentru postul de comisar european, Massimo Garavaglia, în prezent ministru adjunct al economiei şi finanţelor, şi Gian Marco Centinaio, ministru al agriculturii şi turismului, transmite marţi AFP.

Matteo Salvini, liderul partidului Liga care a câştigat alegerile europene din luna mai cu peste 34% din voturi, i-a ''dat premierului Giuseppe Conte doar două nume - al meu şi pe cel al lui Massimo Garavaglia'', a declarat ministrul Gian Marco Centinaio, citat de publicaţia Corriere della Sera.

Şeful executivului italian a primit-o vineri, la Roma, pe viitorul preşedinte al Comisiei Europene, germanca Ursula von der Leyen, prilej cu care a fost evocată chestiunea privind comisarul european din partea Italiei.

În noua Comisie Europeană, Italia vizează un portofoliu important: concurenţă, agricultură, economie sau comerţ.

Gian Marco Centinaio (47 de ani) este licenţiat în ştiinţe politice şi este simpatizant al Ligii Nordului de 25 de ani. Ales prima dată senator în 2013, el a fost reales în 2018 şi numit ministru.

Massimo Garavaglia (51 de ani), dublu licenţiat în economie şi în ştiinţe politice, a fost primar în perioada 1999-2009 al localităţii Marcallo con Casone, din regiunea Lombardia (nord). El a fost ales senator sau deputat din partea Ligii Nordului în toate legislaturile începând cu 2006.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: italia comisar european