x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italia, noi restricţii începând de luni

Italia, noi restricţii începând de luni

25 Oct 2020   •   18:30
Italia, noi restricţii începând de luni

Premierul Giuseppe Conte a semnat un nou decret de interdicţii care va intra în vigoare de luni. Se închid teatrele, cinematografele, piscinele, sălile de sport, sălile de concert. Barurile, restaurantele şi cofetăriile nu vor mai servi publicul după ora 18 ci doar în modalitate „food delivery".

 

Pentru a treia oară în ultimele 10 zile, premierul italian a semnat un decret care impune noi măsuri de restricţii în lupta cu răspândirea virusului Sars-CoV-2. Noile măsuri intră în vigoare de mâine până la 24 noiembrie.

Încă de la începutul conferinţei de presă, premierul italian Giuseppe Conte le-a cerut italienilor să fie conştienţi că sacrificiile sunt necesare pentru a evita închiderea totală experimentată, deja, în primăvară.

Prin urmare, de luni vor putea merge cu prietenii la restaurant doar în grupuri de maxim patru persoane.

La rândul lor, toate activităţile Horeca vor rămâne deschise publicului în fiecare zi, până la ora 18.00. După această oră îşi pot continua activitatea în sistem de food delivery sau vânzare la pachet.

Cultura a fost drastisc penalizată. Rămân deschide muzeele, dar se închid teatrele, cinematografele, sălile de concert şi târgurile naţionale şi internaţionale de orice natură.

În aceleaşi condiţii se găsesc şi nunţile şi înmormântările care, momentan, sunt suspendate.

Competiţiile sportive nu se mai pot desfăşura, la fel şi antrenamentele individuale, în condiţiile în care sălile de sport şi piscinele se vor închide de luni.

Şcolile rămân deschide şi se vor desfăşura în prezenţă. Liceele şi universităţile trebuie să funcţioneze în prezenţă cu o capacitate de maximum 25%.

Italia a înregistrat 19.644 de noi cazuri în ultimele 24 de ore şi 151 de decese.

Mediafax

×
Subiecte în articol: italia restricţii