x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italia suspendă plățile ipotecare pe fondul restricțiilor instituite din cauza epidemiei de coronavirus

Italia suspendă plățile ipotecare pe fondul restricțiilor instituite din cauza epidemiei de coronavirus

10 Mar 2020   •   13:54
Italia suspendă plățile ipotecare pe fondul restricțiilor instituite din cauza epidemiei de coronavirus

Peste 9.000 de persoane au fost infectate de Covid-19 în Italia, unde numărul total de decese raportate a sărit luni la 463, o creștere de peste 25% față de ziua precedentă, transmite independent.uk.

Întrebată despre posibilitatea de a opri plățile ipotecare, la Radio Anch´io, Laura Castelli, ministrul adjunct al economiei, a confirmat. „Da, vom lua această măsură pentru persoane și gospodării.”

Întreaga țară a intrat luni în carantină, adunările publice au fost anulate, iar universitățile și școlile au fost închise până în aprilie.

Premierul Giuseppe Conte a declarat că toată lumea din Italia se va deplasa doar în zona unde locuiește, cu excepția cazurilor în care vor putea demonstra deplasările la serviciu, a condițiilor de sănătate sau a altor motive limitate pentru a călători în altă parte.

Inițial restricțiile au fost instituite doar pentru nordul țării, cuprinzând circa 16 milioane de oameni, dar acum au fost extinse la întreaga țară. Acestea vor dura până la 3 aprilie, iar cei care încalcă regulile riscă până la trei luni de închisoare sau amenzi de 206 euro (180 lire sterline).

Pub-urile, restaurantele și cafenelele din toată Italia trebuie să se închidă seara.

 

×
Subiecte în articol: coronavirus italia plati ipotecare