x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italia va produce vaccinul rusesc Sputnik V

Italia va produce vaccinul rusesc Sputnik V

09 Mar 2021   •   12:06
Italia va produce vaccinul rusesc Sputnik V
Sursa foto: Hepta

Italia va produce vaccinul rusesc Sputnik V împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2 începând din luna iunie 2021. Totodată, Rusia poartă discuții în acest sens cu Franța și Germania, scrie Bloomberg. 

Compania Adienne Pharma & Biotech SA a semnat un acord pentru producția tratamentului la fabrica sa din regiunea Milano. Acordul a fost semnat cu RDIF, fondul suveran al Rusiei, și vine în contextul în care există necesitatea majorări producției pentru acest vaccin.

Autoritatea Europeană a Medicamentului (EMA) analizează documentația cu privire la Sputnik V, iar dacă va fi autorizat, Rusia va putea furniza circa 50 de milioane de doze începând cu luna iunie. 

"Sunt multe regiuni din Italia care sunt entuziasmate la ideea de a primi vaccinul Sputnik, pe care vor de asemenea să îl producă. Avem un parteneriat în Germania şi discutăm de asemenea cu mai multe companii franceze", a spus directorul fondului suveran al Rusiei, Kirill Dmitriev.

Din cauza întârzierilor în livrarea de vaccinuri de la Comisiia Europeană, mai multe țări comunitare, precum Cehia, Slovacia și Ungaria, au încheiat contracte pentru achiziția produsului rusesc. 

 

×
Subiecte în articol: Rusia vaccin sputnik v italia COVID