x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Japonia a început campania de vaccinare anti COVID-19

Japonia a început campania de vaccinare anti COVID-19

17 Feb 2021   •   13:31
Japonia a început campania de vaccinare anti COVID-19
Sursa foto: flickr.com

Japonia a început, astăzi, vaccinarea populației împotriva virusului SARS-CoV-2. Campania a fost demarată cu tratamentul produs de Pfizer/BioNTech. Această țară este ultima din grupul G7 care aprobă imunizarea populației împotriva COVID-19, scrie Reuters.

Primele persoane vaccinate au fost angajații Centrului Medical din Tokyo, apoi urmând aproximativ 40.000 de cadre medicale.

Vor fi imunizate, în ordine, 3,7 milioane de persoane din domeniul sanitar, 36 de milioane de vârstnici, bolnavi și îngrijitori din casele de bătrâni. 

Premierul Yoshihide Suga a declarat că vaccinarea este necesară pentru a putea organiza Jocurile Olimpice, amânate din 2020 din cauza pandemiei. Autoritățile vor să dispună de vaccinuri pentru toată populația, în prima jumătate a anului. Însă procesul de imunizare ar putea dura circa un an, potrivit estimărilor exprimate de coordonatorul acestui program, Taro Kono.

La Centrul Medical din Tokyo se vor administra 60 de doze/zi pentru a se reduce cantitatea de substanță irosită. 

Japonia are o populație de 126 de milioane de oameni și a încheiat contracte pentru 314 milioane de doze de vaccin, de la cei trei producători ale căror tratamente au fost avizate, deocamdată, în UE, respectiv Pfizer/BioNTech, AstraZeneca/Oxford şi Moderna. Cantitatea este suficientă pentru imunizarea a 157 de milioane de persoane. 
 

×
Subiecte în articol: japonia vaccinare COVID