x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Japonia nu poate să impună izolarea populației pentru a preveni răspândirea pandemiei cu coronavirus

Japonia nu poate să impună izolarea populației pentru a preveni răspândirea pandemiei cu coronavirus

01 Apr 2020   •   13:30
Japonia nu poate să impună izolarea populației pentru a preveni răspândirea pandemiei cu coronavirus

Premierul nipon Shinzo Abe a declarat că Japonia nu poate lua măsuri de restricție drastice pentru limitarea răspândirii pandemiei cu coronavirus, transmite dpa. 

"Sunt întrebat dacă putem impune izolarea aşa cum a făcut Franţa, nu putem", a susţinut Abe în faţa unei comisii a camerei superioare a Parlamentului nipon.

Unii parlamentari şi experţi medicali să-i solicite lui Shinzo Abe să declare stare de urgenţă.

Premierul a precizat că deși inzolarea ar evita răspândirea coronavirusului, țara pe care o conduce va sta la limita stării de urgență timp îndelungat. 

Autoritățile din Tokyo fac însă  apel la populație să stea mai mult în case. 
La jumătatea lunii martie Parlamentul japonez a aprobat legislaţia necesară care să-i permită premierului să declare stare de urgenţă.

Deși Tokyo este unul dintre cele mai aglomerate orașe din lume, iar restricțiile nu sunt drastice, răspândirea pandemiei în această țară nu a luat amploare atât de mare ca în alte state. 

Numărul cazurilor confirmate de infecţie în Japonia se ridică la 2178, dintre care 712 cazuri au fost confirmate pe vasul de croazieră Diamond Princess, plasat în carantină în portul Yokohama, în luna februarie. 57 de japonezi au decedat din cauza pandemiei .

×
Subiecte în articol: coronavirus japonia izolare