x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Japonia prelungește starea de urgență înainte de JO de la Tokyo

Japonia prelungește starea de urgență înainte de JO de la Tokyo

28 Mai 2021   •   16:40
Japonia prelungește starea de urgență înainte de JO de la Tokyo

Japonia prelungește starea de urgență până la 20 iunie din cauza pandemiei de coronavirus. Jocurilor Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, scrie AFP.

"Numărul de infecții noi a scăzut de la mijlocul lunii mai, dar situaţia este în continuare incertă. La Tokyo şi Osaka numărul de infecţii noi rămâne la un nivel ridicat', a explicat premierul Yoshihide Suga.
Starea de urgenţă se menține în 10 din 47 de departamente și constă în închiderea restaurantelor și a barurilor la ora 20.00. Servirea alcoolului este interziisă. 

Organizatorii JO au anunțat susținerea competițiilor, în pofida numeroaselor voci care se opun. Prezența spectatorilor străini este interzisă. În luna iunie se va decide dcă persoanele rezidente în această țară au voiie să asiste. 
"Cred că numărul de suporteri va fi decis după ridicarea stării de urgenţă", a declarat Seiko Hashimoto, preşedinta Comitetului de organizare.

Preşedintele american Joe Biden și UE s-au arătat pentru desfășurarea evenimentului. Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a autorizat exposrtu la peste 100 de milioane de doze de vaccin în Japonia.

Campania de vaccinare se desfășoară foarte lent, doar 2,5% din populație s-a imunizat complet. Au fost rapoartate în total 12.500 de decese.
 

×
Subiecte în articol: COVID japonia JO tokyo