x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jeff Bezos promite să ducă prima femeie pe lună

Jeff Bezos promite să ducă prima femeie pe lună

06 Dec 2020   •   15:41
Jeff Bezos promite să ducă prima femeie pe lună
Sursa foto: Hepta

Compania spațială a lui Jeff Bezos, Blue Origin, va duce prima femeie pe lună, a declarat miliardarul, în condițiile în care NASA se apropie de o decizie de a alege navele capabile să transporte astronauți pe Lună până în 2024, relatează Reuters.

"Acesta (BE-7) este motorul care va duce prima femeie la suprafața Lunii", a spus Bezos într-o postare pe Instagram, ce prezintă un videoclip al testului motorului săptămâna aceasta la Marshall Space Flight Center din Huntsville, Alabama.

Blue Origin conduce, ca prim contractor, un cosorțiu constituit în 2019 pentru construirea vehicolului lunar Blue Moon. Această echipă include companiile Lockheed Martin Corp, Northrop Grumman Corp și Draper.

Blue Origin a concurat pentru contracte guvernamentale profitabile în ultimii ani și concurează cu SpaceX deținută de Elon Musk și Dynetics, deținută de Leidos Holdings Inc, pentru a câștiga un contract pentru construirea următorului sistem de alunizare al NASA, pentru a transporta oameni în lună în următorul deceniu.

În aprilie, NASA a acordat un contract de dezvoltare echipei Blue Origin, în valoare de 579 milioane dolari, precum și altor două companii: SpaceX, care a primit 135 milioane dolari pentru a-și dezvolta sistemul Starship și Dynetics, care a câștigat 253 milioane dolari.

NASA este pregătită să aleagă două dintre cele trei companii „la începutul lunii martie” 2021 pentru a continua construirea prototipului de modul pentru misiuni cu echipaj pe Lună începând cu 2024, a spus o purtătoare de cuvânt a agenției.

Dar fondurile reduse pentru sistemele de alunizare puse la dispoziția NASA de către Congres, precum și incertitudinea cu privire la opțiunile viitoarei administrații Biden privind explorarea spațiului, au amenințat cu întârzierea deciziei NASA de a avansa în proiect.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: prima femeie pe Lună