x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Joe Biden concediază un oficial de rang înalt din cadrul Administraţiei de Securitate Socială

Joe Biden concediază un oficial de rang înalt din cadrul Administraţiei de Securitate Socială

11 Iul 2021   •   21:30
Joe Biden concediază un oficial de rang înalt din cadrul Administraţiei de Securitate Socială
Sursa foto: Hepta

Preşedintele Joe Biden l-a concediat pe comisarul pentru securitate socială, Andrew Saul. Acesta a refuzat să-şi prezinte demisia, la cererea preşedintelui. Casa Albă a motivat decizia prin lipsa eficienţei comisarului în timpul mandatului său.

Preşedintele Joe Biden l-a concediat pe comisarul pentru securitate socială, Andrew Saul, după ce acesta a refuzat să-şi prezinte demisia.

Biden a nominalizat pentru revocarea din funcţie pe primii doi oficiali din cadrul Administraţiei de Securitate Socială.

Comisarul adjunct David Black a fost de acord cu cererea preşedintelui, însă nu şi Saul, relatează CNN.

„De la preluarea mandatului, comisarul Saul a subminat şi politizat ajutoarele de invaliditate oferite de protecţia socială, a încetat politica agenţiei de a permite angajaţilor posibilitatea de a lucra în regim de telemuncă, nu a planificat siguranţa la locul de muncă în contextul pandemiei şi a întreprins alte acţiuni care sunt contrare misiunii biroului social şi al agendei politice a preşedintelui ", au declarat oficialii de la Casa Albă.

Preşedintele l-a numit pe Kilolo Kijakazi în funcţia de comisar. Între timp se fac căutări pentru un nou comisar adjunct.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Joe Biden