x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Joe Biden îi cere lui Vladimir Putin să ia măsuri pentru contracararea atacurilor cibernetice

Joe Biden îi cere lui Vladimir Putin să ia măsuri pentru contracararea atacurilor cibernetice

09 Iul 2021   •   23:00
Joe Biden îi cere lui Vladimir Putin să ia măsuri pentru contracararea atacurilor cibernetice
Sursa foto: Agerpres

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, i-a cerut, vineri, omologului său din Rusia, Vladimir Putin, să ia măsuri pentru contracararea atacurilor cibernetice, avertizând că Washingtonul va lua măsuri pentru evitarea riscurilor de acest tip.

"Preşedintele Biden a vorbit astăzi cu preşedintele Putin. Cei doi lideri au lăudat colaborarea echipelor lor după summitul SUA-Rusia, care a condus la înnoirea asistenţei umanitare în Siria, printr-o decizie de astăzi a Consiliului de Securitate ONU", anunţă Casa Albă, într-un comunicat postat vineri pe site-ul propriu, vizualizat de MEDIAFAX.

"Preşedintele Biden a vorbit cu preşedintele Putin şi despre atacurile cibernetice aflate în curs lansate de infractori din Rusia şi care afectează Statele Unite şi alte ţări", precizează Preşedinţia SUA.

"Preşedintele Biden a evidenţiat necesitatea ca Rusia să ia măsuri pentru contracararea grupurilor care comit atacuri informatice de pe teritoriul rus, subliniind că menţine angajamentul cooperării privind riscurile ample generate de astfel de atacuri. Preşedintele Biden a reiterat că Statele Unite vor lua orice măsură necesară pentru apărarea cetăţenilor şi a infrastructurii esenţiale în contextul acestor provocări persistente", subliniază Casa Albă.

×
Subiecte în articol: Joe Biden Vladimir Putin